Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Bandırma'ya 5 bin kişilik yeni spor salonu

Bandırma

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Bandırma'ya 5 bin kişilik bir kapalı spor salonu yapacak. Bandırma Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantısına gelen konuyla ilgili olarak meclis üyelerine bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dursun Mirza, şunları söyledi

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Bandırma’ya 5 bin kişilik bir kapalı spor salonu yapacak. Bandırma Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısına gelen konuyla ilgili olarak meclis üyelerine bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dursun Mirza, şunları söyledi:
“Bildiğiniz gibi, 2011 yılında, 600 Evler Mahallemizde bulunan 11 dönümlük bir alanı, 3 yıl içinde kapalı spor salonu yapmaları şartıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne vermiştik. Ancak buna uymadıkları için arsamızı geri almıştık. Şimdi, yeniden şartlı olarak, yine salon yapmak için bu yeri istediler ve 2015 yılı programına alacaklarını belirttiler.”
Bandırma Belediye Meclisi, dört yıl içinde tamamlanması koşuluyla, 5 bin kişilik kapalı spor salonu yapılması için 600 Evler Mahallesi’ndeki 11 dönümlük yeri yeniden, oybirliğiyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne verdi.
BANDIRMA BASKETBOL KULÜBÜ’NE DE YER VERİLDİ
Meclis, ayrıca, başkanlığını Bora Öziş’in yaptığı Bandırma Basketbol Kulübü’ne de, “yap-işlet-devret” modeliyle kapalı spor salonu ve tenis kortu verilmesini kabul etti. AKP grubunun çekimser oy kullanıp, CHP ve MHP’lilerin oylarıyla kabul edilen spor salonu ve tenis kortu için Paşakent Mahallesi’ndeki 2600 metre karelik yerin 10 yıllığına Bandırma Basketbol Kulübü’ne tahsisi için encümene yetki verildi. Kulübün, bu tesisleri yaptıktan sonra 29 yıllık işletme hakkını uygun görmeyen meclis, 10 yıllık işletme hakkı verdi.



  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli